Totalt whiteout, men god distanse og vinden har snudd sydlig

Published 15.04 in category North Pole 2009

Det er dag 3, lørdag 15 april, påskeaften. Vi har spist et herlig måltid varm mat og slapper av i teltet. Kvelden går med til å smelte snø, lese, høre på musikk og klargjøre for morgendagen. Vi har tilbakelagt 12,7 kilometer i dag i totalt whiteout. Det har til tider vært en stor utfordring å finne veien gjennom skruisen, da sikten har vært maks 200 meter. Det har vært vindstille og vi har gått mesteparten av dagen med GPS (satelittnavigator) for å holde kursen. Vi har hatt et veldig morsomt terreng med mange småråker og skrugarder som vi har måttet krysse. Thomas (Ulrich) har også prøvd skiseilet i dag men uten særlig hell, og Thomas og jeg har også prøvd oss på litt telemark kjøring ned en enormt stor isflate ved en skrugard.

Vi er alle litt slitne i dag etter å ha gått mer eller mindre i blinde, men deltagerne klarer seg imponerende bra. Humøret er ellers på topp og alle jobber veldig godt sammen. Vi driver ikke sydover lenger, og vinden har løyet og dreid sydlig. John Bourke hilser til John og Betlem og familien deres i Tokyo. Temperaturen har sunket til minus 15 grader, fremdeles godt innenfor det som er komfortabelt. Vi kommer tilbake i morgen med en ny rapport.
Hei så lenge, hilsen SvanteLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*