Drar kajakken høyt unna bølgene

Published 18.07 in category North Pole 2006

1507tu-northbrock.jpg

Dette er rapporten for 18. juli og vi er akkurat ferdig med dag 78. Vi har vært på tur en stund nå! Men vi ligger på samme sted som i går. Rapporten i dag kunne like godt vært en sånn høstværmelding for Nordsjøen – og den er temmelig røff og dyster. Det er halvannen meter høye bølger, stiv kuling og regn. Det har det vi har hatt i hele dag.

Vi måtte flytte kajakkene i løpet av natten, fordi sjøen truet med å ta dem unna. Hele stranden her er rett og slett borte. Den er vasket bort av sjøen som slår mot land her. Det er altså temmelig grovt vær. Men vi ligger heldigvis på en veldig god leirplass, så det er ikke noen fare. Og kajakkene er nå dradd høyt opp på land… (brutt)

Vi måtte flytte kajakkene fordi sjøen ble veldig grov og slår hardt mot land her. Men når vi lukker øynene, kan vi nesten late som om vi er på en sydhavsstrand – vi kan iallfall leke med å lage bilder inni hodet mens vi ligger god og varm og beskyttet i teltet våre.

Men vi ligger på et bra sted, trolig et av de få langs kysten her som virkelig er bra. Ellers er det lange områder med kilometervis med brefronter her. Akkurat her, derimot, ligger vi på et nes som er fast grunn. Vi har det bra begge to – ikke noe problem med leirplassen.

Det blir muligens dårlig vær i flere dager, værmelding er mer av det samme til og med lørdag. Så vi får se hvor lenge vi blir liggende her. Det er ikke godt å si. Vi bare ser det an og holde posisjonen.

Vi har vært en tur i området og fant faktisk en gammel depot oppe i lia. Den er sannsynligvis en utpost fra en ekspedisjon tidlig på 1900-tallet. Det er nok ikke Jackson, for da ville nok Nansen ha sett det. Der oppe er det rester etter en teltleir, jeg fant en ski og gamle sledemeier, rusk og rask og gamle hvalrossbein. Tydeligvis har folk holdt til her en stund og kanskje hatt et depot eller en utkikkspost. Det er iallfall spennende å finne slike ting.

Vi kommer tilbake med en ny rapport i morgen, men jeg er redd også det blir fra same posisjon.

1807bo-depot-jacksen.jpgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*