I går gikk vi en brukbar dag

Published 02.12 in category South Pole 2005

I går gikk vi en brukbar dag, 21 kilometer, vi regner nå med at vi har 7 maks 8 dager igjen før vi når sydpolen, men det var like fult en hard dag i går, spesielt på slutten av dagen, spesielt jeg merker høyden godt, ble gangske kvalm og hadde ondt i hodet slik at jeg sleit hardt på slutten av dagen i går, det samme gjelder Jan Eirik som går alene (13 kilometer herfra) hadde en hard dag i går, kasta opp ett par ganger.

Har vært vanskelig å få ned maten, systemet sier stopp, det vil gå mye bedre om ett par dager. Nå ligger vi i telt og det fykes og blåser ute, men vi skal likevel ut og prøve å gå litt, eller er alt vell.

Fra Fredrik

Vi beveger oss i et hvit endeløst landskap uten konturer og noe å feste blikket på. Alt er helt likt, forover og bakover og til siden, det eneste som forandrer seg er solen posisjon som går gale veien her nede fra høyre mot venstre og står på sitt høyeste klokken 12 i nord. Det er midnattsol noe som gjør det mulig å overleve i teltet her som faktisk blir godt på pluss siden.

En tynn teltduk er det som skiller oss fra vind 35 iskalde minusgrader. To av oss sliter med høydesyke, vi beveger oss på ett område på 3300 meter, men takke være min fastlege så har jeg brukt biomax som har vært min redning.

Vi er sliten alle tre tror jeg, det er derfor min hilsen i går ble uteglemt, derfor sender jeg tankene hjemover til Janne og Petter på Sarra og Christine i Oslo og Rikke som sannsyneligvis er på kobeneøyene. Håper dere har det bra alle fire.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*